افتادن سنگ نما یکی از چالشهایی است که همواره بر سر راه ساختمانسازها قرار دارد. مطمئنا مهندسین ساختمانسازی تمام تلاششان را میکنند که نمای بیعیب و نقص و زیبای اثرشان با ریزش سنگ نما خدشهدار نشود. اما خیلی از اوقات این تلاشها هیچکدام فایدهای نداشته و نما به هر حال دچار ریزش میشود. پس راهحل چیست؟
خوشبختانه ترفندهایی وجود دارد که به راحتی از ریزش سنگ نما جلوگیری میکند.
نشانههای احتمال افتادن سنگ نما
ترک خوردن سنگ
مهم ترین عاملی که میتواند نشانهای از افتادن سنگ نما باشد، وجود ترکها در سطح سنگ میباشد.
تبله شدن سنگ
این اتفاق نشان میدهد که سنگ به طور کامل از ملات جدا شده.
انحراف سنگها به یک سمت
در صورتی که سنگها به یک سمت منحرف شوند، از یکدیگر فاصله گرفته و جدا میشوند. این نشان دهندهی سست شدن اتصال سنگها است.
کپک زدن و شوره زدن سنگ
این موضوع به صورت مستقیم نمیتواند نشان دهندهی ریزش باشد اما میتواند این خبر را بدهد که رطوبت به پشت سنگ نفوذ کرده و ممکن است اتصالات سست شده و در نهایت سنگ جدا شود.
گذشت مدت زمان زیادی از نما و عدم ترمیم آن
اگر مدت زیادی از عمر ساختمان گذشته باشد و هیچگونه سرویس و تعمیری روی آن انجام نشده باشد، میتواند احتمال ریزش سنگ نما را افزایش دهد.
ریزش بند کشی نما
در صورتی که شاهد این اتفاق در نمای خود بودید میتواند نشان دهندهی این باشد که سنگها از جای خود کمی تکان خورده اند. در این مورد ملات پشت سنگ ریزش کرده و در واقع پت سنگ خالی خواهد شد که میتواند به دلایل گوناگونی رخ دهد. در این صورت سنگ هیچ اتصالی به دیوار نخواهد داشت و هر لحظه ممکن است سقوط کند.
راههای جلوگیری از افتادن سنگ نما
شما با دانستن علتهای ریزش سنگ نما میتوانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید. با این وجود ترفندهای دیگری نیز برای جلوگیری از افتادن سنگ نما وجود دارد:
- بندکشی: یکی از مهمترین اقداماتی که از سقوط سنگ نما جلوگیری میکند بندکشی است. بندکشی علاوه بر اینکه سنگهای نما را به یکدیگر وصل میکند، وزن سنگها را نیز تقسیم و یا به عبارتی توزیع خواهد کرد. بندکشی همچنین مانع ورود آب و سست شدن پیوند سنگ با ملات میشود. با استفاده از بندکشی حتی اگر یکی از سنگهای نما سقوط کند، امکان ترمیم آن به راحتی وجود دارد.
- پیچ کردن سنگ نما به جای چسباندن آن: پیچ کردن سنگ نما یک راه مطمین برای جلوگیری از افتادن آن است. برای این کار با استفاده از دریل در چند جای سنگ سوراخ ایجاد کرده و رولپلاک را در آن فرو میکنید. همچنین از واشر برای محکمتر شدن این پیوند استفاده میشود. توجه داشته باشید که پیچ و واشری که در این کار استفاده میکنید باید حتما ضدزنگ باشد.
- تنظیم غلظت ملات براساس نوع سنگ: قبل از اینکه ملات و دوغاب تهیه کنید باید نوع سنگ را در نظر بگیرید. درواقع سنگهای نما با وزن های مختلف به ملاتی با غلظت متفاوت نیاز دارند.
- استفاده از ملات مرغوب: استفاده از ملات مرغوب یکی دیگر از کارهایی است که میتواند سبب جلوگیری از افتادن سنگ نما شود. در ساخت یک ملات مرغوب باید از ماسهی شسته شده استفاده کرد زیرا ماسههایی که شسته شدهاند توان چسبندگی بسیار بالاتری داشته و میتوانند سنگ را به خوبی روی سطح ساختمان نگه دارند.
- اجرای سنگ نما در شرایط آب و هوایی مناسب: کار کردن بر روی نمای ساختمان در روزهای خیلی گرم یا خیلی سرد اشتباه محض است. در روزهای گرم احتمال خشک شدن آب ملات و عدم چسبیدن سنگ به لایه زیری وجود دارد. در روزهای سرد نیز احتمال یخ زدن ملات و باز هم عدم چسبیدن سنگ به لایه زیری وجود دارد. بنابراین با برنامهریزی اصولی برای اجرای نمای سازه، به راحتی میتوانید مشکل ریزش نمای ساختمان را حل کنید.
- استفاده از اسکوپ سنگ نما: اگر قرار است اجرای سنگ نما با روش سنتی یا تر انجام شود، لازم است از اسکوپ سنگ نما استفاده کنید. اسکوپ یک ابزار فلزی است که پیوند بین سنگ و سطح زیر آن را استحکام میبخشد. اسکوپ سنگ نما عملکردی مانند پیچ و رولپلاک دارد.
- رعایت فاصلهی استاندارد بین پیچ و رولپلاک: درصورت عدم ذعایت فاصلهی استاندارد بین پیچ و رولپلاک و زیاد بودن این فاصله، ممکن است پس از گذشت چند سال شاهد شل شدن و افتادن سنگها باشید. مناسب ترین فاصله برای سوراخ کاری سنگها بین ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر است. علاوه بر این کم بودن فاصلهی بین سوراخ کاریها میتواند سبب ایجاد ترک و شکستگی در سطح سنگ شود.
:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0